Vecka 37 & 38

Söndag 17 maj 2015

Början av veckan va så upptagen att jag inte fick tid till att skriva om vecka 37 så när det plötsligt redan var onsdagkväll bestämde jag mig att det var onödigt att skriva mitt i vecka 38 så jag tänkte jag skriver för två veckor istället. Nåja vecka 37 var min första vecka hemma! Ägnade mig åt en massa små projekt, hämta babyboxar, hämta och förbereda vaggan osv. Det fanns och göra! Vi hade haft fotografering strax innan så nerverna va lite på utsidan ju mer dagarna gick. 

Det blev en bra vecka. Svullnat en hel del i kroppen, väldigt mycket vatten som börjat ansamlats. Men annars var vecka 37 ganska så händelselös rent graviditetsmässigt. Buffar i magen då & då, fogarna är fortsatt jobbiga men annars ok. Hade fått ont i foten också vet inte vad det var trodde det kanske va en hällsporre men det gick som tur över!

Vecka 38 då? Well här började den med visning av lägenhet. Så innan det hade vi storstädning här hemma och från måndagen började sammandragningarna på allvar. Magen blir stenhård och trycker känns neråt. Hade värkar från runt 18 till runt 22 sen lugnade det sig något. Dagen efter va det budgivning & skrivning av avtal. Jag var då helt slut som artist och ville bara sova när jag kom hem efter en späckad dag. Dagen efter va det dags för onda sammandragningar igen. Så har det gått hela veckan. I fredags vaknade jag med värkar och dom höll i sig regelbundet ca varje 4-5 min till runt 13 tiden. Jag undrar om dom gör nån nytta eller bara livmodern tränar. 

Svullnanden fortsatt jobbig under veckan. Benen är som stockar o fingrar/tår som korvar. Blir värre när det är soligt och varmt ute. 

Hamstrar en del sömn. Sover middag varje dag och försöker lägga mig i hyfsad tid. Vet hur jobbigt det kan bli med sömnen första tiden så känns viktigt att passa på nu.

Har under veckan varit med om ett antal nyfödda bebisar i mammagruppen och nu senast även IRL inatt när vi går över från vecka 38 till 39. Det har bidragit till att jag blivit lite stressad över att tiden går och inget händer. Många får bebisar lite innan BF och det är något jag önskar också! Än är det iofs 13 dagar till BF men hade inte haft något emot om bebis velat komma närmsta veckan! 

Har under veckan skrivit förlossningsbrev, börjat packa bb-väskan som snart är klarpackad, beställt grejer inför förlossning och första tiden hemma från apotea, klickat hem en maggördel och amningsponcho, kudde och filt till bebis, ett litet får till vaggan som spelar melodier, kokat nappar, pumpens alla tillbehör, och börjar känna mig redo! 

Var också på besök hos min barnmorska. SF mått fortsatt lägre än med sonen. 35 låg den på under vecka 38. Med W hade jag alltid enligt vecka. Magen känns dock lika stor för mig. 125/70 i blodtryck och alla andra värden var bra. Bokade in en tid om två veckor igen. Inte alls tätare kontroller som sist. 

Några bilder från veckan: 

   
   

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s