Att shoppa inför och efter förlossning

Det har handlats en hel del grejer inför bebisens ankomst. Dels saker jag vill ha med mig i bb-väskan dels saker som jag vill ha hemma till ankomsten och dels också saker inför amning och efter förlossningen.

Jag la in en ordentlig beställning på apotea. Gillar apotea man får hem grejerna blixtsnabbt och så finns lixom allt apoteksrelaterat på samma ställe. Går man in på lokala apoteket finns sånt som behövs till förkylning, barn osv, men inte i större utbud utan kanske en två grejer. Men på apotea finns lixom allt möjligt! Så jag har beställt hem sånt jag vet man behöver efter att man fött bebis och är bra att ha hemma grejer. För er som inte har barn sen innan kommer lite tips, för er som redan har kanske ni känner igen en del grejer? 😉  Jag har också lagt in beställningar hos glammom och lekmer. Nedan ser ni vad jag klickat hem.

Efter förlossningen började mitt hår långsamt förfalla, jag började tappa kupiösa mängder hår. Det var faktiskt lite läskigt hur det bara rasade av mig så denna gång tänkte jag preparera och försöka hjälpa kroppen inifrån, har läst en del om denna kosttillskott och hoppas den gör lite nytta. Ska stärka naglarna också, och eftersom jag bestämt mig vila från förstärkningen första tiden med bebis så kanske det också blir bra för naglarna att stärka dom lite extra. Anledningen till att jag skippar förstärkningen är att jag tycker det var bekvämare med kortare naglar första tiden med bebis. Mina långa var lite i vägen. Så denna gång har jag förberett naglarna och det är numera nästan bara en liten tipp kvar av förstärkningen jag gjorde för några månader sen. Så är väl förberedd! 🙂 Nån som provat silicea?

PS detta är alltså INTE något sponsrat inlägg utan mitt eget inlägg om vad jag köpt inför bebisens ankomst!

original-silicea-kapslar-60-st-0

 

En annan sak som man inte behöver sticka under stolen med när man fött barn och som man behöver vara förberedd på är att man kan få problem med hemorrojder. Ja det kan va lite tabu att prata om sånna saker men samtidigt om ingen pratar om det kanske man får världens chock och onödiga problem bara för att man inte vetat om det. När man krystar ut en unge naturliga vägen påverkar man ganska mycket även andra nedre regioner. Så att få lite problem med hemorrojder strax efter förlossningen är inget ovanligt. Mitt tips är att man ska vara välförberedd och ha nedan grejer hemma! Om man inte får problem well goodie! Men om man får lite besvär lindras dessa på ett naffs med lite Xyloproct!

xyloproct-suppositorium-10-st-0

 

Efter förlossningen kan det också vara bra att bunkra upp med bra bindor att ha hemma. Det är ingen hemlighet att man blöder ett tag efter förlossningen och bindorna man får på förlossningen/bb är inget man kanske kan ta med sig hem (plus jag tyckte dom var jätte tråkiga och jobbiga att ha) men om man fortsatt behöver dom finns det liknande på apoteket. Jag beställde nedan, för första dagarna, ifall man åker hem snabbt från BB och inte blir kvar där är det bra att ha hemma. Sen kommer jag ihåg att man kunde gå över till lite mer normala ganska snart. Hur mycket och länge man blöder är lite olika från person till person, och verkar också variera mellan olika förlossningar, så ja bäst att vara förberedd.

natracare-ekologisk-förlossningsbinda-10-st-0

Natracare ska väl vara som dom man får på BB/förlossningen och dom från Always är dom mer normala som man sen kan övergå till.

always-ultra-night-20-st-1-0

Om man tänkt amma efter att bebis är född är det bra att skaffa sig en liten magisk kräm som hjälper brösten att återhämta sig fort om det blir sår och sprickor på bröstvårtorna. Det kan hända man får problem med brösten första tiden vid amning. Man måste lixom härda dom första tiden lite grann och det gör ont. Denna kräm blev jag tipsad om att köpa när jag själv fick enorma problem med amningen efter att sonen föddes och vi påbörjade amningen. Den lindrade och hjälpte såren att läka ihop fort! Purelan är verkligen något man har nytta av första tiden med amning tycker jag.

purelan-kräm-37-gram-0

Innan sonen föddes läste jag mycket kring vad som är bra att ha hemma efter förlossningen och hallonbladste va en av grejerna som jag läste ska vara bra att börja dricka inför förlossningen och även efter. Det ska hjälpa livmodern att återhämta sig efter förlossningen. Så jag började dricka teet nedan sen nån vecka tillbaka och tänkte fortsätta även efter förlossningen.

clipper-hallonbladste-eko-20-st-0

Sist efter att sonen föddes kommer jag ihåg väldigt tydligt känslan över att jag inte hade någon stöd i magen. Musklerna som delar på sig när man väntar bebis vandrar inte tillbaka av sig själva direkt riktigt utan det tar tid och träning. Men första veckorna är det lixom ett hål där dom normalt är. Jag tyckte den känslan var väldigt obehaglig. Kunde inte skratta utan att hålla ihop magen för det var lixom ett hål där coremuskelaturen ska vara och den som håller ihop magen när man skrattar. Så jag tänkte att denna gång vill jag ha ordentlig stöd. Så jag klickade hem ett magband. Hoppas den ska ge mig stödet jag behövde då. Bilden lånad från glammom. Ni hittar denna nedan via länken här.  Går också bra att trycka på bilden så kommer ni direkt till produkten hos glammom.

BellyBand

 

När vi ammade bland folk sist var jag väldigt obekväm med att amma framför andra, jag är inte riktigt den typen som sitter med tuttarna i vädret framför familj och vänner eller helt okända människor. Förra gången köpte jag ett skynke att ha för, som ett förkläde, den va dock inte så praktisk särskilt utomhus då det blåste, då flög den åt sidan eftersom man bara hade den knuten runt halsen. Där satt man med brösten blottade. Så denna gång tänkte jag att något smartare måste införskaffas. Så jag bestämde mig för en amningsponcho den med från glammom. Hoppas den ska vara bättre att använda. Bild lånad från glammom. Tryck på bilden för att komma till produkten.

Amningsponcho helkropp lightgrey print_big

 

Då jag vill att bebis ska ha en egen liten leksak och även en speldosa (Då sonen haft det som rutin vid somnande) så beställde jag hem ett litet får jag fick tips om. Ett får som spelar melodier, samt olika ljud. Hjärtslag, havsvågor, valsång, och regn. Sen är det också 4 melodier som den kan spela. Den har också en funktion som man sätter på att den spelar i 25 min tex och sen tystnar och skulle bebis vakna till börjar den spela samma ljud den spelade innan den slutade för att lugna bebis. Får se om det kan ge lite resultat. W brukade ju bli lugn av tex fönen när han skrek. Så skadar inte att ha denna från start. 🙂

cloud-b-speldosa-med-sensor-sleep-sheep

Denna söta set sängkläder klickades också hem och ligger nu i vaggan. Himla sött och ville att lillbebisen skulle få egna första sängkläder inte bara ärva av storebror. 🙂

nalle-puh-paslakanset-vagn-vagga

Annonser

4 reaktioner på ”Att shoppa inför och efter förlossning

  1. Vilken toppen-bra lista! Om jag inte haft barn redan så hade jag önskat att jag hittat den inför min första förlossning. Purelan älskar jag och rekommenderar till alla! Och jag köpte ett par vanliga ”håll in” trosor i en storlek större än min normala, det var ett lagom stöd för magen första veckan/veckorna. Jag hade inga större problem förutom att jag kände mig svag och tyckte det var skönt med att ha något lite styvare runtom liksom 🙂

    Gilla

  2. Vilken toppen-bra lista! Om jag inte haft barn redan så hade jag önskat att jag hittat den inför min första förlossning. Purelan älskar jag och rekommenderar till alla! Och jag köpte ett par vanliga ”håll in” trosor i en storlek större än min normala, det var ett lagom stöd för magen första veckan/veckorna. Jag hade inga större problem förutom att jag kände mig svag och tyckte det var skönt med att ha något lite styvare runtom liksom 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s