När kommer syster?

Ju närmare vi kommer bf datumet ju mer engagerad blir vår son i frågan kring när syskon kommer. Han pussar på magen när jag har ont (sammandragningar), han klappar, säger gullig syster och ser ut att verkligen längta. Han pratar mycket om bebis i magen. Imorse när vi gick in för att väcka honom så frågade han nästan med en gång Syster kommit? Nej inte ännu sa jag. Men jag måste erkänna att det är extra roligt att han är så medveten och verkar se fram emot ankomsten minst lika mycket som vi.

För visst längtar vi nu? Det känns så konstigt allt, för vi är ju inte förstagångsföräldrar längre utan är ju sånna som har lite kött på benen efter att ha levt ihop med vår lilla virvelvind på 2 år och 4 månader. Vi vet ju vad som väntar. Men vi vet ju inte vem det är där inne i magen. Va är det för liten människa, vilken personlighet denna lilla människa har. Hur bebis ser ut, låter, är. Det har börjat födas bebisar på löpande band i min mammagrupp för maj/juni bebisar. Det blir lixom påtagligt men fortsatt overkligt. För det känns helskumt att jag åter ska ha en spädis här hemma, som kommer behöva mig till 100% för att växa och bli stor.

Ett nytt första leende, åter uppleva första greppet efter en leksak, första försök till att krypa, första lilla riskornet i munnen när en liten gadd är på väg upp, första medvetna kramen eller pussen, åh så mycket som väntar! Det är tufft med spädisar, det tyckte jag var värsta tiden med sonen, när bebis är så ovetandes om allt kring sig att det inte går att kommunicera, men nu med facit i hand är det skönt att veta att saker och ting är övergående, att det lättar och den känslan hoppas jag ska ta oss igenom ännu en liten spädis och göra det lättare denna gång. Det är min målbild. VI är mer rutinerade denna gång och det ska gå lättare det är jag övertygad om.

Nåja fick ur mig lite tankar som florerar i denna gravidhjärna. När kommer bebis egentligen? Någon som vet?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s