Det slog mig…

Idag slog det mig. Jag ska föda barn igen mycket snart. Alltså visst har jag tänkt på det hela med tanken på att jag nu till och med gått över tiden. Men det har lixom inte riktigt satt sig tidigare, känts overkligt på nåt sätt. Men så kom det krypandes på mig idag. Ska träffa min barnmorska imorgon, får se om hon kan utföra en liten manöver för att få saker och ting att speeda upp sig. Med tanke på detta slog det mig att ja det kan ju faktiskt dra igång på riktigt. För det börjar ju bli dags, oavsett så är det verkligen verkligt ju mer dagar som går för man har ju lixom en gräns för hur länge man får gå över tiden.

Så jag blev lite nervös idag. Går igenom i mitt huvud gång på gång hur det gick förra gången. Påminner mig själv att vi klarade det och att jag efteråt kände att det absolut var något jag kunde tänka mig göra igen och inte bara en gång. Men så här inför känner jag spontant lite panik inför smärtan. För visst gick allt bra sist, tacka vetja underbara epidural, utan den hade jag nog inte klarat av den långdragna historien jag va med om då. Smärtan slukade mig.

Det är kontrollfreaken i mig som är mest orolig. För hallå jag har ju egentligen ingen koll på vad som ska ske, hur det ska börja, hur lång tid det ska ta, eller hur det kommer att gå. Att man sen går och väntar och väntar och väntar… gör inte saken bättre. Huva.

En annan grej. Hur fasiken gör man med två barn?! Ett ensam barn som mig har ju NOLL koll! Ush, många tankar. Jag hoppas innerligt kroppen bara följer med och naturen vet vad den ska göra precis som sist. Jag tänker målbilder, tänker positivt och att det kommer att gå bra att bebis i magen mår bra och vi får åka hem till storebror så fort som möjligt efteråt. Hur kan det va mer overkligt nu än sist att vi ska bli föräldrar till en till individ. Nu när vi redan har en liten som vi tagit hand om i snart 2,5 år? Märkligt det där.

Aja, det var lite av tankarna som snurrar i min hjärna….

Annonser

2 reaktioner på ”Det slog mig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s