Första veckan

Som ni redan förstått har vår efterlängtade dotter redan kommit till oss. Hon föddes söndagen den 7de juni och vägde då 3494 gram och var 50 cm lång. Det har nu gått en vecka sen vi kom hem. (Åkte hem samma dag)   Jag tänkte dokumentera lite hur det varit denna första veckan hemma.

Första tiden hemma har kretsar kring en sak & det har varit att etablera amningen. Denna gång ville jag se till att inte göra samma misstag. Tyvärr var det svårt att hålla sig helt borta från samma upplevelser då det gått så lång tid sen jag ammade sist och ja bröst vänjer sig av det där. Så det är samma procedur som gäller att härda dom och det gör ont, förbannat ont! Har fått lite lindrigare form av sår denna gång men istället för har jag dragit på mig en mjölkstockning. Turligt nog gick det över redan dagen efter men det gjorde ont och febern var uppe i 39 grader, så fantastiskt när man har en liten bebis som vill amma hela tiden, ingen vila vid feberyran direkt. Men men det gick det med.

Igår hade vi besök av bvc och vägning, förra torsdag var vi iväg på BB Sophia för kontroller och prover samt vägning. Då hade hon gått ner till 3320 gram från sina 3494 gram och igår vid vägning hade hon gått upp till 3620, vilket är 150 gram mer än vad sonen vägde vid 1 veckas ålder. Skönt att slippa nivåerna han va nere på. Han kom ner till 3100 gram hon gick aldrig så långt ner.

Det hinns inte med mycket ännu känner inte att jag är redo för offentlig amning ännu så jag har inte haft större ambitioner att dra med mig henne på grejer ännu. Vi tar det lugnt när hon är 1 månad kanske vi är lite mer på banan och jag mer bekväm med amningen (som ännu gör lite ont).

Gick en minipromenad igår på runt 2 km, runt kvarteret och känner ännu av foglossningen, som att saker och ting är rörliga i rygg och framfogen fortfarande så jag tar det långsamt fram. Vill inte göra något värre. Kroppen måste ställa om sig till denna nya kropp. Magen drar ihop sig smått och försiktigt. Bulle fortfarande så klart det tar några veckor för mig men det är på god väg. Vätskan i kroppen rinner av mig fortfarande, svettas på nätterna vilket är skitjobbigt men minns det va lika efter W. På bilden nedan kan man se skillnaden, en vecka som skiljer men va svullen jag var, armen framförallt ser man på. Benen va också sjukt svullna flera dagar efter förlossningen. Fingrarna inte helt återställda ännu men på god väg.

Sonen är snäll och pussig mot syster sin. Skönt att vi kommer fortsatt vara lediga tillsammans hela familjen en hel månad till efter midsommarveckan. Sen blir det flytt och större boende. Lillan får ett eget rum så jag äntligen har någonstans att stuva in hennes kläder och saker. Jag längtar massor. Det är inte många dagar kvar nu! 🙂

Första gången i vanliga jeans som inte är mamma jeans, dock med hög midja som håller in påsmagen. 🙂 Ser fram emot att få tillbaka min vanliga kropp och kilona fortsätter ramla av. Ännu har bara 10 kg ramlat av mig så det är en bit kvar. Runt 15 kg till att få ner. Gick upp något mer denna gång än förra men så fort jag blivit mer återställd i fogarna ska denna tvåbarns morsa börja med längre promenader varje dag för att hjälpa kilona ramla av snabbare. 🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s