Alla vägar bär till Havanna?

Det värmer extra mycket i hjärtat när man får mail från Aftonbladet Resa och får syn på denna del i mailen. Ni som följt mig i många år vet ju att jag är halv kuban (på pappas sida) och att Kuba har en speciell plats i mitt hjärta. Det går nog inte att förklara vilken glädje jag känner över att det börjar lätta gällande blockaden som varit emot Kuba senaste 50 åren och att det kanske med lite tid blir bättre för människorna i landet att leva där. Med enklare turism kommer det att förhoppningsvis främja ekonomin i landet och det bidra till att befolkningen får ett drägligare liv.

Jag har kvar min farmor, farfar, faster och andra lite mer avlägsna släktingar (pappas kusiner osv). Det är extra viktigt för mig att saker och ting lättar för dom. Framförallt har jag en dröm att jag som gammal pensionär ska kunna spendera mina vintrar där i farmors hus.

Senast vi var på Kuba var det när sonen var 10 månader och vi åkte dit för att träffa farmor och farfar. Men det kommer nog dröja tills jag åker dit igen. Hoppas farmor lever tills hon är minst 90 år, (85 nu) så jag kan ta med barnen dit igen, men vill inte resa dit med liten bebis igen utan helst ska minstingen minst vara runt 3 år. Så förhoppningsvis 2018 så lever farmor och vi åker dit hela familjen igen. Tills dess får pappa och mamma resa dit varje år och hälsa på åt oss.

Kuba är verkligen ett speciellt land. Åker man dit kommer man definitivt smittas av kubanernas otroligt sociala och härliga sätt. Det är ett under hur ett folk som har det så tufft ändå kan behålla glädjen i sitt liv. Måste vara solen! 

Annonser

En reaktion på ”Alla vägar bär till Havanna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s