The Martian

Idag var det äntligen dags att titta på The Martian. Filmen hade premiär idag och jag fick möjlighet att gå på första visningen på Biograf Sergel.

Jag har läst mycket gott om denna film, och efter att ha tittat på trailern insåg jag snabbt att detta är filmen för mig. Det kommer väl inte som någon överraskning till mina trogna läsare att jag älskar rymdfilmer! När det är en som sen görs av Ridley Scott (mannen bakom kultfilmen Ailien bl) så måste det vara bra. Till min stora glädje så var den precis så bra som jag hade hoppats.

Den 2h 20 min långa filmen kändes inte lång, den var inte långdragen eller seg! Vilket filmer som tex Interstellar kändes i vissa delar av filmen. The Martian blev verkligen en härlig upplevelse!

Handlingen är enkel. En NASA expedition på Mars måste avbrytas på grund av en kraftig storm. Besättningen på plats måste evakuera planeten, på vägen till deras skepp, blir en av besättningsmedlemmarna träffad av flygande bråte och försvinner bort. Resten av besättningen tar beslutet att lämna honom efter sig då han troligen är död och dom inte har tid kvar innan stormen förstör deras farkost. Mark Watney (Matt Damon) vaknar på Mars efter stormen han är ensam kvar på planeten och har endast förnödenheterna på basecamp för att överleva. Hur ska han göra för att hålla sig vid liv? När närmsta hjälp är 4 år bort?

Matt Damon, han går från klarhet till klarhet den killen! Det är han som bär denna film och hans karaktär i denna film inspirerar. Det är inte lätt att bära en sådan roll men han gör det med bravur! Filmen känns levande trots att det stundtals bara visar en ensam mans kamp för överlevnad.

Jag blev underhållen från början till slutet, jag tyckte det var spännande och att filmen gjorde sig bra i 3D! Särskilt vackert med landskapet på Mars. Är verkligen en film att se på bio och rekommenderar mina läsare att gå och se den Nu nu nu! 

Annonser

En reaktion på ”The Martian

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s