Dottern 4 månader

Det har redan gått mer än 4 månader sen min lilla dotter föddes. Dagarna inte bara går dom flyger! Det går mycket snabbare med henne än det gjorde med hennes storebror och jag försöker suga i mig allt som en svamp. Lagra stunderna i minnesbanken, ta bilder, filma. Stanna tiden.

Det har hänt en del under denna månad som gått.

Tex vände hon sig från rygg till mage den 30 september. Från mage till rygg hade hon redan bemästrat sen 3 juli alltså väldigt tidigt.

Hon är riktigt stark och ligger nu gärna helst mest på mage när man lägger ner henne på yogamattan. Tar sig upp väldigt högt med överkroppen och kan även skifta vikt från en arm till den andra och har också börjat försöka dra ut armen framför sig för att få tag i något hon vill åt.

Premiär för matstolen skedde runt 3 mån och 3 veckor och mot vår förvåning satt hon stadigare än kunde tro. Sonen va tidig att sitta stadigt i den men hon känns ännu bättre.

Finmotoriken känns som att hon börjat träna på. Tar saker med händerna och försöker också utforska mitt ansikte med sina små händer. Tar tag i näsan eller kinderna. Fick smaka majskrok och den for rakt in i munnen. Sonen minns jag hade lite problem med att pricka munnen första gångerna.

Skrattar hjärtligt åt sin storebror som gärna spexar för henne. Det sker dock att han blir lite för mkt och då protesterar hon högt. Men för det mesta är det gullande från hans sida.

Hittade fötterna nån gång efter att hon blev 3 månader. Jag älskar detta då det är så förbaskat gulligt när bebisar leker med sina tår/fötter. Hon försöker få in foten i munnen när vi byter blöja och tar av sig strumporna för att få leka med fötterna.

Ska helst smaka på allt som kommer hennes väg. Leksaker, sina händer, andras händer, tyg, ovs.

Sover gärna i vagnen i sin sittdel. Vilken skillnad mot liggdelen. Gick aldrig att söva henne i den.

Flyr från babygymmet genom att backa sig ur den. Hamnar väldigt ofta under soffbordet och där är hon supernöjd.

Började suga på tummen strax efter hon blev 3 mån för att söva sig själv. Men nu vid skifte till 4 mån har hon tappat lite intresset igen.

Nåja det blev ialf lite punkter på denna lilla tjejs utveckling så långt. Det är fantastiskt att få följa ännu en liten individs utveckling.

Annonser

En reaktion på ”Dottern 4 månader

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s