Antibiotika till liten tjej…

Ja då va vi iväg på läkarbesök idag igen. Lillan var åter igen väldigt febrig på natten. Vaknade av att hon låg stekhet bredvid mig. Med 40.2 grader i feber. Lilla älskling så varm. Kräktes igen precis som i torsdags av den höga febern. Så när klockan slog 8 ringde jag till vårdcentralen för att boka en ny tid.

Sköterskan frågade om vi skulle försöka få tid hos samma läkare som sist. Men jag tackade nej och valde istället att träffa en ny. Den vi va hos första gången gjorde inga större ansträngningar att kolla upp vad lillan har.

Vi kom dit och träffade den nya manliga läkaren som vi fick tilldelade och wow. Vilken skillnad på folk och folk. Han lyssnade, antecknade och började direkt med att kolla upp henne. Öronen, magen, andning, fick lämna blodprov för att se sänkan (ja den var förhöjd), sen pratade han med en specialist på telefon som rådde att även ta ett urinprov. Så fick med mig en liten påse hem och fick fylla den. Hon var duktig och kissade i den nästan med en gång när vi kommit hem.

Några timmar senare fick vi samtalet hem. Det var läkaren. Han pratade med maken då jag sov middag med sonen som var hemma från förskolan idag. Proverna visade på infektion i kroppen. Han hade lagt in recept på antibiotika som han ville vi skulle börja ge henne direkt. Så det var precis som vi anade inte helt normalt med så långdragen feber.

Så nu har vi börjat med antibiotika. En ny tid är bokad för återbesök på onsdag & jag hoppas vår lilla tjej blir bättre snabbt.

Håll tummarna!

Bild från igår. Helt otröstlig. Bara sjal som lugnade och hon somnade på minuten.

Annonser

En reaktion på ”Antibiotika till liten tjej…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s