Hjärtat värker

Det har varit ett märkligt år i år. Den har kantats av både bra saker och dåliga saker, men dom dåliga har varit så tunga att hjärtat vill spricka av smärta. Cancerbesked hos två familjemedlemmar på både min sida av familjen men också makens. Nu kämpar båda mot den hemska sjukdomen! Vän som fick gå igenom det hemskaste en blivande mamma kan gå igenom strax efter att jag själv födde vårt andra barn. Hjärtat ville gå sönder i 1000 bitar. Jag ville ta bort allt det hemska, göra det ogjort, få min vän att må bättre men det är ju omöjligt. Varför sker så mycket dåligt goda människor???

Nu idag fick jag besked om att min lilla mormor haft en stroke. Ensam. I Vitryssland har hon ingen nära som kan prata med läkarna få veta mer information. Tur vi har vänner som kan hjälpa. Men gud så tungt det blev att höra detta. Jag hoppas hon ska bli bättre att detta bara blir ett litet farthinder på vägen. Inget annat.

Sen oroar jag mig över min farmor, då en av släktingarna som bor med henne nu är inlagd på sjukhus med Dengue feber. Den sjukdomen smittar och är hemsk. Hon är 85 år. Så ja ni förstår min oro.

Gud man har kommit till en ålder då man får besked på besked som visar på att alla dom människor man växte upp och såg som eviga och som man lixom tänkt ska finnas länge länge börjar visa sig vara mänskliga. Det är nu man inser att man är vuxen.

Men framför allt inser man nu hur mycket man bryr sig om dom man har omkring sig, hur ont det kan göra i hjärtat att få höra hemska besked kring dom man älskar.

Ta hand om er alla och era nära & kära! ❤

Annonser

En reaktion på ”Hjärtat värker

  1. Det kommer säkerligen inte vara till någon tröst, men, min farfar fick en väldigt kraftig stroke för många år sedan. Han lyckades ta sig tillbaka i den mån han kunde & han hade kämparglöd, så han körde bil med "en" arm, spelade boule & levde nästan helt som vanligt i flera år! Ja du, det är som du säger, man har kommit upp i den åldern som man hoppats slippa. Just nu väntar vi besked på om min morfar ska opereras eller inte, det har visat sig att han har tre allvarliga fel på hjärtat. Frågan är bara om hans kropp skulle klara av en operation. Många kramar till dig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s