Så olika barn kan vara!

Dessa ungar, hur olika får man vara?
Var på bvc idag med dottern för att uppsöka läkaren. Det var dags för 6 månaders kontrollen. 

Först blev det mycket prat om hur duktig hon var som satt så bra, kröp så bra på alla fyra och var så tidig för sin ålder. Läkaren trodde hon kunde börja gå redan vid 9 mån ålder. Jahaja vi får väl se. Stackars mamma sa dom, ja stackars mig haha, får ju verkligen hålla koll på den lilla nu, ställer sig mot grejer och fastnar ibland i det läget så man får komma till undsättning, då hon inte vågar släppa. 

Nåja det var sen dags att väga och mäta. Längden upp 2 cm. Men vikten…. förra månaden vägde hon 3970 gram, och idag 3945 gram. Ja det betyder alltså att på en månad så har hon inte gått upp utan gått NER i vikt. Jag orkar  INTE. Fasiken va less jag blev att höra det. Jag menar hon har ju varit förkyld nyligen så det förklarar ju kanske varför hon inte gått upp något. Hon kräktes ju varje dag när hon hade feber. Rejält också. Kräktes även inatt när hon fick en host attack. Så ja hon hade nog inte så mkt kvar av hullet vi såg till att lägga på henne med mat på kvällarna. Hade ju börjat ge henne vanlig mat till middag och höll det 2 veckor tills hon blev förkyld då gick vi tbx till helamning. Så ja allt det där va ju som sagt all gone till idag. Läkaren tyckte att det inte var bra. Men samtidigt påpekade hon att lillan nu kryper, rör på sig mer samt då att det förmodligen var förkylningen som påverkat.

Stackars älskling lyckas inte spräcka 7 kg gränsen 2 månader i rad nu. Sonen då han va ju en jätte i jämförelse med henne samma månad! Som 6 månaders vägde han några hundra gram ifrån 10 kg, känn på den skillnaden! Han var också 6 cm längre än henne. Så 70 cm mot hennes 64,5 cm. Det är helt fascinerande hur skillnaderna är så tydliga. Hon kommer att komma ikapp honom motoriskt väldigt fort har jag en känsla av. Hon är redan idag så mycket bättre på det finmotoriska än va han var närmare året. Så denna lilla brud kommer komma ikapp storebror. Viktmässigt blir det ingen tungviktare av henne. Det är en nätt liten tjej detta. Men hon är proportionerlig. Maken har lugnat mig när han kom hem, hon är ju faktiskt inte någon smalis, har ju lite mjuka lår hon med. Men hon är liten och kompakt. 

Får bli en vägning även vid 7 månader istället för den bokade träffen vid 8 månader. Ska gå på en dropin tid då för att se att vi är på rätt väg. Sen tänkte jag nog försöka införa lite välling som kvällsmål samt försöka införa middag igen, då hon kommit av sig något sen hon blev förkyld. 

Nåja hon är 6 månader nu så det är dags att etablera någon form av matintag mer permanent och så får vi se om vi börjar slussa av amningen så småningom. Har dock ingen brådska det kommer av sig självt när maten tar över. Så kommer att delamma så länge det känns bra. 

 

Annonser

En reaktion på ”Så olika barn kan vara!

  1. Förstår tyvärr hur jobbigt det är när barnen går ner i vikt. Min son gick ner i vikt vid flera tillfällen som bebis. I hans fall berodde det på hans mjölkallergi. Bad om hjälp hos BVC men de sa bara att jag skulle komma tillbaka och väga honom, Det gör en ju inte mindre orolig. Skönt att han hade en bra allergiläkare som förklarade varför han gick ner.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s