Året 2015

Då är det dags att summera året 2015, jag gör denna summering varje år för att blicka tillbaka och kunna se vad jag ägnat mig åt varje år. Riktigt bra sätt att följa upp och jag älskar att jag kan gå tillbaka så långt som 2007-2008 och läsa!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Störta som hänt detta år som är nytt är att jag i år blev tvåbarnsmamma. Det är nog livets största ”första gång” för mig. Att nu få vara mamma till både en pojke och en flicka är ett ynnest. Alltid drömt om att ha en son och en dotter och att fått detta är en dröm som förverkligats. Så tacksam!

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Jag har inte haft några nyårslöften, mer önskningar om en bra gravidet och förlossning och det fick jag. Önskade också att få tillbaka min kropp lite mer, och jag är väl på bra väg. Jag har inte stressat kroppen utan den får gå ner i vikt i sin takt, märkt att det inte går att ”skynda” under tiden jag ammar så får vara nöjd med dom – 20 kg som redan gått ner och blicka framåt.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Flera av våra vänner blev föräldrar i år. Vissa för första gången andra som oss för andra gången. Även min kusin blev mamma för andra gången i år.

 

4. Är det något du saknat år 2015 som du vill ha år 2016?

Jag saknar inget särskilt i år faktiskt. Eller ialf inte första halvan av året. Andra halvan av året kanske jag önskade jag fick sova mer, men så är det när man har en nyfödd bebis. Så är väl det man får önska för 2016 års räkning. Mer sömn åt oss vuxna! 🙂 Samt att äntligen få börja gå på dejter med maken igen.

5. Vad var din största framgång 2015?

Att fått en fantastisk andra förlossning och att ha fått föda en frisk liten tjej. Det är absolut största framgången! Sen är det så klart att fortsatt se hur vår son växer upp och att få uppfostra och forma honom till en bra individ. Sen tycker jag personligen att det är en stor framgång för vår familj att vi köpt en 5a och äntligen hittat det boendet vi vill bo i för en lång tid framöver.

6. Vad spenderade du mest pengar på?

Det jag skrev ovan är också det som vi spenderat mest pengar på i år. Lägenheten. Men bästa av allt är att det ändå kostade oss relativt mkt mindre än vad det kunnat göra. Tacksam över hur allt slutade. Budade på flera lägenheter innan den och alla budgivningarna drog iväg varje gång. Så vi är sjukt glada och nöjda över priset vi fick vår för. Särskilt med tanken på hur priserna legat bara 5-6 mån efter köpet.

7. Vad önskar du att du gjort mer?

Sovit mer? Mja hade jag kunnat hade jag det, men om man ska se på sånt som jag kunnat påverka har jag faktiskt gjort det jag velat. Jag har blivit bättre på att ta för mig, unna mig egentid.

8. Vad önskar du att du gjort mindre?

Första gången jag tror jag sitter och funderar, vad? Har faktiskt inte känt att jag velat gjort något mindre i år. Jag har haft en bra balans tycker jag. Dels inte oroat mig så mycket över förlossningen osv i onödan. Dels haft en helt annan mer avslappnad aproach till föräldraskapet som tvåbarnsamamma i jämförelse med hur det var första gången. Så jag vill nog bara klappa mig själv på axeln och säga fortsätt så!

9. Hur tillbringar du nyår?

I värmen. God mat. Fyrverkerier. Familjen.

10. Vem saknade du?

Ännu ett år utan större saknad faktiskt. Tänk vilken skillnad mot för ca 5-6 år sedan. Men så är det. Jag har haft bra kontakt med familj och vänner. Så mycket som jag känt jag haft tid med så att säga. Så det har inte funnits tid att sakna.

11. Finns det någonting du ångrar med 2015?

Inget jag ångrar alls det har varit ett fint år generellt.

12. Första eller andra halvan?

Andra halvan så klart. Det är den halvan efter att dottern föddes som är mest händelserik och minnesvärd. Innan var det mest en transportsträcka. Väntan på att hon ska komma.

13. Hur tror du 2016 blir i sin helhet?

2016 blir ett bra år! Ett år då dottern går ifrån att vara en liten bebis och bli en liten människa som går och kanske säger några ord. Ett år då hon växer på sig och börjar på förskolan, blir medlem i en egen liten grupp, få egna kompisar, visa sina intressen för oss osv. Ett spännande år som föräldrar för oss. Det blir också spännande i form av att sonen får börja på storabarnsgruppen, och vi får ta del av hans språkliga utveckling allt mer som nu börjat explodera verkligen! Sen kommer vi resa till varmare breddgrader tillsammans som familj förhoppningsvis, och hitta på massa skoj tillammans!

14. Var du utomlands något år 2015?

Ja, turligt nog avslutades året med en resa till Thailand.

15. Vad var det bästa och det sämsta med år 2015?

Känner att jag upprepar mig men självklart det bästa som hänt är dottern, och att se syskonkärleken växa fram är magiskt! Det sämsta med i år var nog foglossningen i slutet av min graviditet. Gah, kunde i princip inte gå alls nästan. Ush, det var hemskt att vara så orörlig. Bara det faktum gör att jag inte är ett dugg sugen att göra om det igen. Det får räcka med två barn för oss.
Absolut sämsta för i år är också dåliga besked om närstående. Fuck cancer! Den ska dom slå under 2016 så är det bara! Jäkla skit sjukdom!

16. Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?

7 juni. Dotters födelsedag.
17. Har du varit sjuk eller skadat dig?

 

Foglossning är inte en sjukdom men det var fasiken som en skada den period man var påverkad av det. Gah, tog en två månader efter förlossningen innan fogarna hamnade på sina ursprungliga platser och jag kunde gå normalt igen.

18. Bästa köpet?

Lägenheten! By far bästa köpet vi gjort. Att bo stort är underbart! Älskar att vi nu har ett extra rum där vi kan låta gäster övernatta.

19. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jämfört med vilka år kan man ju undra? Men om jag skulle jämföra med året då sonen föddes mot i år är det mycket gladare! Dels återställningen efter förlossningen som exempel då jag slapp fullständigt babyblues som jag hade efter förlossningen med sonen. Denna gången var det inte på samma sätt. Så jag tycker året var mycket bättre än väntat!

20. Blev du kär i år?

Kär i min lilla familj!

21. Favoritprogram på TV?

Grey’s Anatomy, Sons of Anarchy (stor favvo under året), The 100, Secrets and Lies.

22. Bästa boken du läste i år?

Jag har inte läst en endaste bok i år. Ja jag skäms lite men med små barn har man inte mkt tid för sånt.

23. Största musikaliska upptäckten?

Svårt att säga, lyssnat en del på rysk musik i år. Men tror inte jag har gjort många nya upptäckter, utan lyssnat mycket på sådant jag som jag gillat länge.

24. Vad gjorde du på din födelsedag 2015?

Firat det med med familjen i värmen! ❤ 30 år ska man fira stort! Vi spenderade dagen med utflykt, god mat, bad och mys tillsammans.

25. Mina önskemål kring 2016:

Önskar att 2016 blir ett bra år, ett där barnen får vara friska och glada, och vi föräldrar får möjlighet till lite ensamtid i form av dejter då och då och att våra nära och kära som är sjuka får bli friska och får positiva besked och vinner över den stora jäkla cancern. Dom ska kicka cancern ut ur sina liv så är det! Sen önskad jag alla andra nära och kära fortsatt är friska! För det är allt man kan önska att alla är friska resten löser sig självt!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s