En härligt spännande vecka

Denna vecka närmar sig sitt slut. Jag har visst börjat blogga en gång i veckan men ja bättre det än ingenting alls. Nåja denna vecka började nervöst. Väldigt nervöst. Jag har inte berättat det här då det var hemligt men jag hade blivit kontaktad av diverse rekryterare sen en tid tillbaka, lite olika tjänster och både inom det jag redan jobbar med men också sånt som jag sett som något som skulle vara roligt att utmana sig själv med. Så jag har varit på några intervjuer och en av dessa blev jag lite extra intresserad av för det är ett jobb inom en bransch som jag tycker känns spännande och som jag inte har någon större erfarenhet av just nu men skulle vilja ha. Så jag gick på intervjun, blev direkt kär i platsen där företaget är placerat, huga precis vid vattnet mitt i stan, en dröm helt klart, sen på intervjun fick jag uppfattning om att det verkar vara ett företag som har riktigt bra företagskultur, riktigt teamspirit och som brinner för sin produkt.

Allt nytt är alltid läskigt. Att komma tillbaka till sitt gamla jobb är som bekant inte någon större utmaning. Man känner till rutinerna, man kan det man förväntas leverera och prestera. Så jag försökte till en början vara kritisk och hålla lite avstånd till denna tjänst för ja man ska lixom inte göra för stora förhoppningar av att varit på en intervju. Men jag kunde inte låta bli att bli mer och mer nyfiken på företaget i frågan. Läste en massa om dom, gjorde lite efterforskningar, och blev mer och mer sugen på tjänsten. Men med lillans förskolestart i höst och ja att hon ännu är rätt liten så kunde jag hålla mig själv lite på distans, ut i fall att jag inte skulle få tjänsten. Men så visade det sig att dom ville träffa mig igen. Gah, alltså till dagen jag skulle dit kändes det lite som att jag gick omkring med ett hål i magen, va ska hända nu tänkte jag?

Då fick vi prata lite mer, och prata villkor, och så skulle jag få vänta på besked efter helgen alltså på måndagen. Hela måndagen gick och jag hörde absolut INGENTING. Ja jag var verkligen super nervig hela dagen. Gud man försöker hålla sig cool och så kan man typ inte tänka på annat på hela dagen, bara varför ringer dom inte?! Men så kom det samtalet jag hade hoppats på. Vi vill anställa dig. Woho!

Så i onsdags var jag iväg och skrev på nya anställningsavtalet på mitt nya jobb som jag börjar på i slutet av augusti! Direkt efter att jag lämnat stället ringde jag upp min chef och berättade att jag ska säga upp mig. Så va det gjort. Beslutet taget. Huga va det fortfarande känns konstigt att tänka på att jag inte ska återvända till mitt gamla jobb. Efter över 5 år på samma företag är det verkligen konstigt att lämna det för något annat. Har ju aldrig tidigare jobbat på samma ställe så länge. 3 år va det längsta innan det, och det va också skitjobbigt att sluta. Men samtidigt som det känns ovant är det faktiskt inte jobbigt att sluta. Jag känner mig klar på mitt gamla jobb. Mång av kollegorna jag var nära med har slutat, så det är inte mycket där som egentligen skulle hålla kvar mig där länge, hade det inte blivit nu direkt efter föräldraledigheten skulle jag nog inte blivit kvar mer än året ut ändå, med tanken på hur ofta folk hört av sig med förslag om tjänster att söka.

Ringde faktiskt ett annat företag dagen efter påskrivet kontrakt och undrade om jag var intresserad av en tjänst. Fick snällt förklara att jag nyss skrivit på för nytt jobb så jag är inte ute efter något nytt.

Nåja utöver jobbtankar som upptagit hela denna vecka i princip har jag ju njutit av mina dagar med mina älsklingar. Lillälsklingen som jag spenderat mest tid med, och stora älsklingen som även han var ledig hemma fredag med oss men som vi också busat mycket med efter hämtning på förskolan. Rensade ut en massa leksaker med honom från hans rum, köpte nya fina förvaringslådor i form av bilar till hans rum och han är så nöjd!

​Sist men inte minst spenderades hela lördagen alltså idag, med att busa hos farmor och farfar som vi var iväg till över dagen. Barnen fick leka ute hela dagen, åka skrinda, en liten minitraktor och var såååå nöjda! Kommer nog spendera en del sommardagar där ute. Verkligen en härlig dag. Jag passade på att springa en sväng, jobbigare än vanligt efter all frosseri av god mat som svärmor bjöd på men välbehövligt. Får se hur dagsformen ser ut imorgon om jag tar mig ut på en till på förmiddagen. Försöker springa 2-3 ggr i veckan så vore kul att klämma in en 3dje löptur för veckan imorgon. 

Nåja blev en liten uppdatering ialf. Behövde visst skriva av mig lite. Ser fram emot en spännande höst. Men inser också att jag kommer få kliva åt sidan lite och låta maken ta mer ansvar, då jag har en del att prestera och ta in på jobbet. Men det blir bra. Lillan kommer älska förskolan och det kommer att bli bra allt med jobb, förskola och barnen. Det vet jag! 

Annonser

En reaktion på ”En härligt spännande vecka

  1. Men grattis! Måste kännas skönt nu!:) Nu sitter jag själv här och är lite smånervös för en grej:p eller nervös och nervös… mer förväntansfull kanske;) Hoppas allt är fint med er i värmen! Vi kanske kan ses på Huvudstabadet någon dag? Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s