Året 2016

Då är det dags att summera året 2016 eftersom det redan är dags att välkomna 2017 imorgon när klockan slår 00.00, jag gör denna summering varje år för att blicka tillbaka och kunna se vad jag ägnat mig åt varje år. Riktigt bra sätt att följa upp och jag älskar att jag kan gå tillbaka så långt som 2007 och läsa ikapp!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Nej jag tror ärligt inte jag gjort något ovanligt nytt i år.  Förutom då att jag börjat jobba 100% som tvåbarnsmorsa? Det är en utmaning helt klart men har gått bra trots barnens sjukdomar osv. Nya familjelivet och bollande med jobb är fortfarande något ovant men vi kommer tids nog in i det helt klart!

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Jag sätter ju inte några speciella nyårslöften. Men jag brukar ha förhoppningar för året. Hade väl om jag ska vara ärlig tänkt ta tillbaka min kropp under 2016. Gick ju upp en hel del som gravid så 2016 skulle bli året jag återvände till min normalvikt efter barn och amning. Det blev så också. I mitten av året kom jag ner till en för mig trivsam vikt och även haft bra flyt med träningen under året.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Japp det blev en efterlängtad bebis för en av mina vänner. Känner sån lycka att dom fått sin efterlängtade lilla son efter alla motgångar dom fick stå ut innan det.

4. Är det något du saknat år 2016 som du vill ha år 2017?

Egentid med min kära man. Har blivit alldeles för lite av den varan under 2016. Oförskämt för lite. Men vi har prioriterat att kunna ge barnen möjligheten att inte vara på förskola så mycket, samtidigt som vi båda jobbat heltid. Så det har blivit en del pyssel med scheman och vi har gått om varandra mycket. Jag har jobbat en del helger under andra halvan på året och det har bidragit till mindre tillfällen då vi kunnat gå på dejt eller så. Så nästa år vill jag verkligen försöka ändra på detta. Att försöka komma iväg tillsammans bara vi två. Då är även vår yngsta lite äldre så vi kan börja lämna barnen med mormor/farmor mer. Har dock varit lite tid för varandra också pg av alla händelser under året då vi inte kunnat ta hjälp av våra föräldrar på samma sätt som tidigare.

5. Vad var din största framgång 2016?

Gud vilka svåra frågor det blev för mig att svara på i år. Helt allvarligt vet jag inte vad jag skulle kunna kalla för framgång i år. Att jag fick min kropp tillbaka efter avslutad amning och gick ner ca 30 kg kanske kan få bli årets framgång då? Det får bli så!

6. Vad spenderade du mest pengar på?

Detta år spenderades nog mest pengar på resor i år och elektronik.

7. Vad önskar du att du gjort mer?

Som jag skrev ovan önskar jag att jag haft mer chanser att gå på dejt med min man. Få vara bara vi tillsammans utanför hemmet.

8. Vad önskar du att du gjort mindre?

Stressat mindre. Känt mig mindre pressad. Haft mer självförtroende att lita på att jag gör ett bra jobb som mamma, som kollega, som fru, som dotter. Har varit ett svårt år på många plan och jag har känt mig väldigt pressad periodvis.

9. Hur tillbringar du nyår?

Med vänner hemma hos dom tillsammans med barnen, god mat god dryck i gott sällskap!

10. Vem saknade du?

Inte haft tid att sakna. Men hade väl varit trevligt att träffa moster och kusinerna. Var alldeles för länge sedan och jag saknar dom.

11. Finns det någonting du ångrar med 2016?

Nej. Jag ångrar ingenting, men nöter väl ofta tanken på om jag gör rätt som bytt bransch och inte jobbar med ekonomi längre. Kommer nog följa mig framöver.

12. Första eller andra halvan?

Varken eller. 2016 har varit ett jobbigt år. Började jobbigt, hade väl en ganska bra sommartid, så mitten kanske man kan säga, men sen blev det jobbigt igen och avslutas rätt jobbigt med rent hur jag mått under året och det som hänt under året.

13. Hur tror du 2017 blir i sin helhet?

Jag hoppas på ett år med uppsving. Jag önskar att allt elände får stanna kvar i 2016 och håller sig borta från oss. Att vi alla fortsatt är friska. Att vi ska förstå våra små bättre som föräldrar och lär oss att samspela bättre som familj alla fyra. Samt att vi får spendera många fina stunder tillsammans med både vår lilla familj men även vår stora familj (föräldrar, syskon, kusiner).

14. Var du utomlands något år 2016?

Ja, var på weekend i Tallin, Estland samt 3 veckor i Thiland i år igen.

15. Vad var det bästa och det sämsta med år 2016?

Det sämsta så klart är att min mormor inte längre finns bland oss. Att både min svärfar och svärmor varit sjuka under året och skrämt oss rejält. Att sjukdomar följt oss genom året och inte riktigt velat släppa taget, kräksjukor, feber, osv. Det bästa med 2016, är väl -30 kg, i viktnedgång, nytt jobb, nya vänner som verkligen fastnat djupt i hjärtat!

16. Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?

6 december 2016. Då vi fick besked om att mormor dött. Den dagen kommer jag väl för alltid komma ihåg.

17. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Jag har varit magsjuk och haft några släng med förkylning. Men överlag har det varit ett okej år för mig hälsomässigt. Lederna har värkt i skov till och från mer o mindre.

18. Bästa köpet?

Vår 65 tums tv! Drömt om att ha en 65 tummare länge och ha en minibio här hemma och det är så roligt att den nu står där och vi får njuta av den varje kväll. På plats nr 2 är det den nya kameran som får platsa.

19. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Ledsnare. Det har varit ett tungt år. Jag har känt mig matt och ledsen mycket i år. Mer än vad det varit genom åren senaste tiden. Men så är det väl när mycket händer runt omkring en blir man kanske inte så glad av det. Oro skapar känsla av maktlöshet och bidrar till att man blir ledsnare.

20. Blev du kär i år?

Jag är kär i min familj och mina barn. Även om dom sätter tålamodet på prov finns det ingen som jag känner så starkt för som för dom.

21. Favoritprogram på TV?

Grey’s Anatomy, Vikings, Outlander, Call the midwife, Downton Abbey, mm.

22. Bästa boken du läste i år?

Har läst en del psykologi/relations böcker kring föräldraskap och relationer. En mycket bra och tänkvärd sådan är Kärlekens 5 språk, rekommenderar verkligen att läsa den för alla i en relation.

23. Största musikaliska upptäckten?

Har inte upptäckt några nya artister i år eller ialf inte så jag kan säga att jag gillat alla deras låtar. Finns väl ett par enskilda bra låtar men ingen speciell jag kommer på nu.

24. Vad gjorde du på din födelsedag 2016?

Firade den med min familj, mamma och pappa var på besök, vi fikade öppnade presenter och jag blev grattad av vänner och släktingar från utlandet.

25. Mina önskemål kring 2017:

Önskar att 2017 blir ett år fylld av positiva och glada känslor, att vi får skapa nya fina minnen tillsammans, alla är friska och vi hittar balansen i familjelivet/arbetet. Att jag får syssla med det jag brinner för och vi gör flera resor tillsammans. Vill se minst 2 nya länder under 2017.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s