Året 2017

Då är det inte många dagar kvar av 2017 och det är dags att summera ihop detta år. Det är en tradition i denna blogg sen många år tillbaka så i år gör jag inte några undantag! 🙂

 

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Fick klura länge på denna punkt. Tror jag får skriva ner att jag aldrig rest till så många länder under ett och samma år som under 2017.

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Absolut. Jag känner att den balansen jag önskade mig finna är helt klart något jag funnit under 2017. Jag ville ha balans mellan arbete/familjeliv/fritid och det kan jag säga jag känner att jag hittat, det tog sin tid, och vägen dit var krokig men jag känner att jag hittat den där gyllene mittemellan.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja en väninna som fick sitt andra barn, en liten pojke.

4. Är det något du saknat år 2017 som du vill ha år 2018?

Här är en till kluring. Vad har jag saknat under året? Sol och värme? Jag får ju aldrig nog av den varan, men sommaren i år var inte någon höjdare, och vi åkte inte heller till något varmt land för solsemester i år så det ligger på önskelistan för 2018.

5. Vad var din största framgång 2017?

Mitt jobb. Det är största framgången på länge vad gäller arbete. Jag är så glad att jag vågade ta steget, att jag inte stannade kvar på jobbet jag mellanlandade på efter föräldraledigheten då det inte passade in alls med mitt liv. Mitt nuvarande jobb är spännande, enormt utvecklande, utmanande och drivande. Jag trivs som fisken i vattnet trots att det varit enormt påfrestande år pg av fusionen mellan två jättar, så har det varit sjukt lärorikt. Det känns som jag växt enormt i min yrkesroll under det här året och jag ser fram emot att få utvecklas ytterligare!

6. Vad spenderade du mest pengar på?

Detta år spenderades nog mest pengar på resor och elektronik som vanligt. Men det har också inhandlats nytt till lägenheten, vi har fixat en hallförvaring som nu gör hallen inbjudande, jag har fått en fin arbetshörna i vårt extrarum för att kunna jobba hemifrån ibland mm.

7. Vad önskar du att du gjort mer?

Rest mer. Det känner jag att jag skulle vilja ha gjort i år. Då menar jag den där saknaden efter sol och strandsemester. Det hade varit kul med en varm vecka någonstans där solen skiner och barnen kunde bada varje dag mm.

8. Vad önskar du att du gjort mindre?

Stressat mindre på jobbet. För även om saker känns övermäktiga ibland brukar det lösa sig och har gjort det varje gång. Ta inte in hela alltet på samma gång, delegera, sålla, och prioritera bort är vad jag ska träna på att göra i fortsättningen.

9. Hur tillbringar du nyår?

Hemma hos oss, med mina föräldrar, vi ska laga smörgåstårta, äta massa gotta och fira på samma sätt som i mitt hemland.

10. Vem saknade du?

Mina släktingar i Ryssland och Kuba. Tiden går, åren flyger förbi och vi ses inte. Måste försöka ses snart.

11. Finns det någonting du ångrar med 2017?

Ångrar att vi inte bokade in en solsemesterresa under året.

12. Första eller andra halvan?

Andra halvan helt klart, då kom jag in i mitt nya jobb, började ta hand om kroppen, styrde upp kosten, och balansen mellan hemma och jobb på ett bra sätt.

13. Hur tror du 2018 blir i sin helhet?

Alla är friska och mår bra, både vår lilla familj och vår stora, (mor och far, svärföräldrarna, svågern, barnens kusiner, mina mostrar och kusiner mf). Det är det absolut viktigaste. Sen önskar jag att allt bara blir bättre och bättre, att vi får fortsatt fint samspel i vår lilla familj mellan oss föräldrar och barnen. Att vi skapar massa härliga minnen tillsammans, ser nya länder, får en var och härlig vår och sommar tillsammans. Sist men inte minst att jag får utveckla mig massor i mitt arbete och att fusionen flyter på enkelt.

14. Var du utomlands något år 2017?

Ja det var nog ett av dom åren som jag rest på mest i mitt liv, ialf va gäller flest länder på ett år. Jag började året med en resa till Tyskland, Berlin med min tjejkompis, sen väntade en familjeresa till Malta, där vi spenderade en vecka över påsken, på sommaren tog vi en resa bara vi min man och jag, till Ungern, Budapest där vi spenderade en weekend tillsammans för att fira våra 10 år som par. Sedan så tog vi en kryssningsresa till Helsingfors med familjen i slutet av oktober. Så Tyskland, Malta, Ungern, Finland är länderna jag besökte i år.

15. Vad var det bästa och det sämsta med år 2017?

Det sämsta var nog hur jag mådde i början på året, januari var en tung månad med mycket tankar, känslor och jag mådde inte så värst bra. När jag började på nya jobbet så ändrades allt drastiskt och för varje månad som gick blev det bara bättre och bättre för att avslutas riktigt riktigt bra.

16. Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?

6 februari kanske? Vet inte om jag alltid kommer minnas den men jag kanske kommer minnas det mer än något annat datum från i år. För det var dagen jag började jobba på mitt nya jobb

17. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Förkyld ett par enstaka gånger under året men generellt ett bra år hälsomässigt. Haft några skov med värk men annars helt ok.

18. Bästa köpet?

Min elcykel! Jag blev utvald som testpilot för smartson och fick köpa den för halva priset. Så sjukt nöjd med den, och cyklade till jobbet våren, sommaren och hösten tills det blev för kallt för det.

19. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Mycket mycket gladare. 2017 har varit mycket god mot mig. Jag har trots att jag bytt jobb och slängt mig in i ett företag mitt i en fusion känt enorm känsla av tillfredställelse. Året har lixom bara blivit bättre och bättre. All den träning jag fått in i min vardag verkar också påverka mig mycket positivt va gäller måendet rent mentalt.

20. Blev du kär i år?

Min familj. Mina barn. Framför allt vår minsting som vi fått lära känna på riktigt i år. Hon har ju äntligen fått visa sin personlighet då talet lixom exploderade i början på året.

21. Favoritprogram på TV?

Årets favoriter har varit : Outlander (love love love), Game of Thrones, (denna säsong var kanske bästa hittills), The handsmaids tail, Greys anathomy. Åh glömde nästan Stranger things och Ozark

22. Bästa boken du läste i år?

Food pharmacy och Omgiven av idioter.

23. Största musikaliska upptäckten?

NF (Nästan i samma klass som Eminem var i början av sin karriär).

24. Vad gjorde du på din födelsedag 2017?

Firade med familjen, vi gick alla tillsammans ut på bio och såg Ferdinand. Det var dotterns första biobesök. Sedan kom mina föräldrar över och firade med fika och presenter.

25. Mina önskemål kring 2017:

Önskar att 2018 blir ett år fylld av positiva och glada känslor, att vi får skapa nya fina minnen tillsammans, alla är friska och vi fortsätter att leva balanserat med arbete och familjeliv samt fritid.  Att jag får syssla med det jag brinner för och vi gör flera resor tillsammans. Vill se minst 2 nya länder under 2018, en av vilka måste vara varmt land där vi får vår sol och strandsemester.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s